Náš tekutý karamel je skvělý k oslazení kávy, čaje, grogu, pudinku, zmrzlinových a ovocných pohárů, na palačinky, pečené banány, šišky s mákem, pro křupavější kůrku při dopékání masa, jako základ do červeného zelí, do boršče, různých polévek, omáček či svíčkové.

Inspirací pro výrobu tekutého karamelu pro nás byla informace z knihy Receptář pátera F. Ferdy: "Pro Vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete řepný cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování, chráníme tak žaludek před překyselením."

Procesem karamelizace probíhá chemická reakce naštěpení cukru a karamel je tak skvělé alternativní sladidlo i pro ty, kteří cukr nemohou.

 

Cena za 0,2l lahvičku karamelu je 119,- Kč